Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Кудін

"Його знайшли в коридорі. Роздягненим до пояса. У крові"

переглядів: 18

53-річний Олександр Кудін загинув під час окупації Київщини на початку березня 2022 року. Його тіло виявили у селищі Ворзель, коли Збройні Сили України звільнили область від російських окупантів. У чоловіка була значна крововтрата.

Його знайшли в коридорі. Роздягненим до пояса. У крові

«Його знайшли в коридорі за місцем роботи. Роздягненим до пояса. У крові. Експертиза показала зупинку серця», – розповіла дружина Валентина Кудіна.

Олександр був родом із села Микуличі, що на Київщині. Закінчив Бородянське професійно-технічне училище і заочно Немішаївський коледж. Працював у Бучанській виправній колоній, а потім – охоронником у Київському міському будинку соціальної підтримки сімей і дітей, що у Ворзелі. У вільний час любив малювати.

27 лютого Олександр і Валентина поїхали разом на роботу. Чоловіка ніхто не зміг замінити і він був змушений залишитися. Дружину забрав додому їхній син.

«Коли ми були на роботі, то через паркан перескочили двоє чоловіків у темному одязі. Олександр питає: «Хлопці, ви куди?». А вони кажуть: «Тише, тише, ми вас не трогаем, тише»», – пригадала Валентина.

На початку березня вона втратила зв'язок із чоловіком. Проте її сестра, яка поверталась із добового чергування уранці 4 березня, ще бачила його живим.

12 березня Валентина Кудіна з рідними змушені були виїхати з окупації – от-от мала народжувати донька.

«Наш зять ходив туди, стукав у вікна. Заглянув і нібито побачив розлитий компот. Але, як зʼясувалося згодом, це була чоловікова кров – і на порозі, і в коридорі», – додала Валентина.

В Олександра Кудіна залишилися дружина, донька, син, онуки і брат.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ворзель 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій