Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ігор Денчік

"Ігорю ззаду вистрілили в шию"

переглядів: 71

3 березня 2022 року російські військові розстріляли 15-річного Ігоря Денчіка. Це трапилося в окупованому на той час Ворзелі Київської області.

Ігорю ззаду вистрілили в шию

Ігор Денчік народився та проживав у селищі Ворзель. Навчався у 9-му класі Михайлівсько-Рубежівської школи. Любив читати, особливо йому подобалася фантастика. Також цікавився космосом.

«Ігор був творчою особистістю, добрим, спокійним і товариським хлопцем. У школі мовчазний та соромʼязливий – такий, що слова не витягнеш, а от писати любив», – каже мама Тетяна.

Коли з початком повномасштабного вторгнення російські військові активно обстрілювали Київську область, сімʼя Денчік переїхала зі свого дому у Ворзелі до будинку, де мешкала бабуся Ігоря. 3 березня 2022 року вони ховалися від обстрілів у підвалі, але до будинку зайшла російська армія. Спершу вони кинули у підвал димову шашку, а коли люди, які там перебували, вийшли, то наказали їм лягти на землю.

«Вони стріляли по лежачих. Не знаю, як у мене не попало… А Ігорю ззаду вистрілили в шию. Також смертельно поранили нашу сусідку Людмилу. Коли вона почала кричати, хтось з російських військових віддав наказ зупинити стрільбу. Але вони застрелили мого сина… Люда померла наступного дня», – розповідає Тетяна.

До тіла Ігоря Денчіка чотири дні не дозволяли підійти. Коли наприкінці березня 2022-го Збройні Сили України вибили окупантів з Київської області, хлопця поховали біля бабусиного дому, а після ексгумації – на кладовищі у Ворзелі.

У юнака залишилася мама Тетяна, батько Віталій, старший брат Сергій, бабуся і дідусь.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ворзель 2022 Текст Історії мирних жінки діти поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій