Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валерій Петровський

"Його дуже побило осколками"

переглядів: 26

70-річний Валерій Петровський із селища Гостомель на Київщині загинув 8 березня 2022 року від осколкового поранення. Снаряд прилетів на подвір’я, коли чоловік вийшов з хати.

Його дуже побило осколками

«Його дуже побило осколками. Приїхали окупанти, забрали до свого лікаря, але тут же привезли назад – бо чоловік дорогою помер. Ми зібралися з трьома сусідами і поховали його у городі», – розповіла дружина Ніна Федорівна.

Валерій Петровський народився на Черкащині. Жив на Київщині. Працював на заводі «Артем». Потім – дільничним у військовому містечку та начальником паспортного режиму. Дуже любив читати.

«Для чоловіка література – це було все. У нас стільки тих книжок!.. Був хазяїном. Доглядав за коровою. Моїм ділом було тільки її подоїти», – додала Ніна Петровська.

Після початку повномасштабної війни Ніна з Валерієм не планували евакуюватися, не хотіли покидати корову, яку тримали на господарстві. Навіть після втрати чоловіка Ніна залишилася із твариною у пошкодженому будинку. Згодом волонтери допомогли полагодити дах і вікна. Проте за понад два роки від загибелі Валерія половина дому жінки – без світла, стіни побиті, ванна розбита. Самотужки вона не може відремонтувати будинок, а допомоги з цим ніяк не отримає.

Цей дім збудував батько Ніни, 1978 року він з родиною переїхав на Київщину з Донбасу. Ніна пішла працювати на завод «Артем», там і познайомилася з Валерієм.

У Валерія Петровського, крім дружини, залишилися дочка, син та двоє онуків. Син захищає Україну на передовій.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Гостомель 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій