Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юрій Петренко

"Юрій помер через півтори години після поранення"

переглядів: 280

46-річний Юрій Петренко загинув 5 березня 2022 року в селищі Гостомель. Його застрелив російський снайпер. Два кульові поранення в грудну клітину Юрій отримав біля воріт власного будинку на вулиці Чернинській. На той час Гостомель був окупований.

Юрій помер через півтори години після поранення

Юрій помер через півтори години після поранення. Шансу вижити не було, оскільки «швидка» не могла заїхати в селище. Окупанти тоді розстрілювали машини, які рухалися Гостомелем.

«Помер Юра в оточенні найрідніших людей. На наших руках. Але так і не попрощався з сином. Я тоді не змогла пустити дитину до тата, бо це було дуже страшне видовище. Тепер шкодую про це», – розповідає дружина Надія Хопта.

Юрій все життя провів у Гостомелі, здобув фах юриста, але працював меблярем – це було і його хобі, і заробіток.

«Юра був дуже доброю людиною, чуйним, веселим. Його любили всі, хто був із ним знайомий. Був надзвичайно уважним чоловіком і найкращим батьком. У нас була щаслива сім‘я», – згадує дружина.

Надія просила чоловіка виїхати з Гостомеля ще 24 лютого, але він був проти. «Сказав – почекаємо день-два і поїдемо. Але потім стало вже пізно, ми були в оточенні», – каже Надія.

Одразу після вбивства рідні поховали Юрія у вишневому саду в своєму дворі. Після звільнення Гостомеля Збройними силами України чоловіка перепоховали на кладовищі.

«Психологиня сказала мені, що буде легше через півроку. Але, на жаль, якось все гірше. Син досі відмовляється говорити про тата», – каже Надія.

В Юрія Петренка залишилися дружина, семирічний син, мама і брат.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Гостомель 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій