Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Гаврилюк

"Ідентифікувати тіло Тетяни змогли за кілька днів після трагедії"

переглядів: 140

Тетяна Гаврилюк загинула 14 січня 2023 року у Дніпрі – в будинок на Набережній Перемоги, де вона жила, влучила російська ракета. Разом із Тетяною у власній квартирі загинув і її чоловік Олександр. Без батьків залишилася чотирирічна донечка Лія. Цей ворожий удар зруйнував два під’їзди дев’ятиповерхівки і забрав життя 46 людей.

Ідентифікувати тіло Тетяни змогли за кілька днів після трагедії

Тетяна народилася та жила в Дніпрі. Обожнювала дитячі іграшки, тож свій професійний шлях розвивала в крамниці для малечі. Працювала продавчинею-консультанткою.

«Таня в душі була веселою маленькою дівчинкою. Але водночас вона – дуже сильна, вольова та незалежна. Могла й шафу сама зібрати, і пралку підключити. Чоловік її обожнював, просто боготворив та здійснював усі її мрії. Олександр працював онлайн, був кібертренером», – згадує подруга Вікторія Седоусова.

Друзі розповідають: кохання між Тетяною та Олександром виникло з першого погляду. Менш як за рік від знайомства вони побралися. Дуже чекали народження своєї донечки. Лія, кажуть друзі, дуже схожа на тата. Батьки приділяли її розвитку багато уваги.

14 січня Тетяна з Олександром залишили Лію з бабусею, а самі були вдома, на Набережній Перемоги 118. Життя пари забрала російська ракета.

Ідентифікувати тіло Тетяни змогли за кілька днів після трагедії. Її впізнали за татуюванням на зап'ясті.

У Тетяни Гаврилюк залишилися маленька донька та літня мама.

«Таніна мама – старенька жінка. За неї дочка все робила: і за квартиру платила, і в магазин ходила. Не знаю, як вона тепер сама буде», – сказала Вікторія Седоусова.

Джерело: платформа пам’яті “Меморіал” https://www.victims.memorial/

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Дніпро 2023 Текст Історії мирних жінки обстріли безпека та життєзабезпечення Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій