Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Дмитрівна Ушкало

«І в страшному сні не могло такого наснитись»

переглядів: 518

У Світлани Ушкало було мирне, спокійне життя, та в одну мить його зруйнували обстріли. У той момент, як поряд летіли снаряди, у жінки стався інсульт. Діти живуть окремо, а вона лише мріє, щоб вони могли вільно приїжджати додому та було, для кого садити городину.

Коли почались обстріли, мене всю аж трусило. Зять як раз був у мене і каже: «Треба з вами щось робить, що вас так трусить». У мене тоді інсульт случився. У нас ще ж не було розуміння, що це повномасштабна війна. І ніхто не думав, і в страшному сні не могло такого наснитись.

Зараз тільки й залишається, що згадувати минуле, як жили. Немає ніякої надії, хліба нікому принести. Діти окремо живуть, два місяці тому померла мама, я ще не оговталась. 

Я, знаєте, про що прошу? Щоб закінчилася війна і мої дітки могли приїжджати додому. Раніше, було, приїдуть машиною, візьмуть картошки та всього, що треба, а зараз лише два літри молока на людину можна вивезти. То я тепер і город не саджала. Одні бур'яни. Та й не тільки у мене.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Петропавлівка 2014 2021 Текст Історії мирних жінки 2014 психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я літні люди (60+) розлука з близькими 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій