Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Софія Мацегора

"І повстане Україна з попелу, і возвеличиться вона над цілим світом"

переглядів: 17

Мацегора Софія

8-а клас, Межівський ліцей №1 Межівської селищної ради

Вчителька, що надихнула на написання – Вдовиченко Світлана Василівна

Моя Україна майбутнього

З давніх-давен вороги зазіхали на волю України. Та кращі сини та доньки боронили її, стояли на захисті своєї Батьківщини.

Історія доводить, що кожен, хто посягне на українську землю, буде знищений.

Біль, смуток, сльози і горе спіткали нашу Батьківщину і в ХХІ столітті. Страшний ворог прийшов на нашу землю, у наші домівки. До початку війни в нас усіх були інші цінності. Комусь не вистачало грошей, комусь машини, але все змінили страшні події. Кожен з нас зрозумів, що справжні цінності зовсім не матеріальні. Найголовніше - це життя, здоров’я, спокій, щаслива сім’я поруч та мирне небо над головою. Ще наші предки говорили: «Все в житті можна пережити, тільки б не було війни!». І тільки зараз ми зрозуміли, наскільки це актуально.

Мир – таке коротке слово, але скільки в ньому змісту! Це найбільша цінність всього людства. Та ми, нажаль, не завжди над цим замислювалися. На даний час, кожна людина нашої країни, кожна сім’я та вся Україна чекає і сподівається, що скоро настане той такий бажаний мир. Що повернуться додому вимушено переміщенні громадяни, наші славетні та мужні захисники. Що кожен тато і мама обіймуть своїх дітей та коханих, більше не здригатиметься від вибухів земля, буйно колоситиметься на полях пшениця, з посмішкою на обличчі повертатимуться з роботи батьки, чутимемо не звуки тривоги, а спів солов’я. І всі знову стануть щасливими.

Зрозуміло, що після війни ми ще довго будемо оговтуватися, вчитися посміхатися та радіти життю. Та все ж це все неодмінно буде!

Ця війна створює нових героїв нації. І повстане Україна з попелу, і відмиється від крові і сліз, і возвеличиться вона над цілим світом.

Українці були, є і будуть вільним, мужнім та незламним народом. Тому я з впевненістю можу сказати, що ми переможемо!

Україна – це країна великих людей!

Вірю, що вже скоро кожен клаптик нашої землі повернеться під прапор України, кожен захисник повернеться додому з перемогою. Я маю надію на те, що майбутнє України буде світлим. Все відновимо, все відбудуємо, бо український народ проявляє дух відданості своєї країни. Солідарність і готовність до самопожертви стали визначальними рисами українського суспільства. Цей дух є гарантом подальшого успіху.

Демократія та права людини стануть основою майбутньої України. Громадяни братимуть активну участь у прийнятті важливих рішень, це буде сприяти побудові сильної, справедливої та відкритої держави.

Основне завдання – це вирішення конфлікту на сході України та відновлення територіальної цілісності. Мирне врегулювання конфлікту та відновлення пошкоджених територій стає кроком у будівництві єдності та гармонії в країні. І прославиться Україна як велична, вільна та незалежна держава. У кожному куточку світу будуть з гордістю промовляти назву нашої країни.

У майбутньому хочу працювати юристом, щоб притягнути до відповідальності всіх тих, хто причетних до злочинів на Україні, щоб вони понесли покарання за вбивства дітей,

за зруйновані будівлі, за вкрадене дитинство, материнські сльози.

Наприкінці, хочу згадати слова з вірша української поетеси Ліни Костенко: «І хто б там що кому не говорив, а згине зло і правда переможе!».

Слава Україні, її Героям Слава!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Межова 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій