Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Яна Стрижкова

«І колись те омріяне прийдешнє однаково запанує, я знаю»

переглядів: 24

Стрижкова Яна, учениця 11 класу Криворізького Центрально-Міського ліцею Криворізької міської ради Дніпропетровської області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Соколова Ольга Степанівна

Моя Україна майбутнього

Мир – це сонячна весна. Це життєповні а капели горлиць, щебетання солов’їв-дзвоників та ласкавий шепіт хрипучих дерев-велетнів. Це в’яжуче солодке пахілля трав та лагідний духмяний аромат перших квітів. Це жадане сонцесяйне відродження з уламків та попелу. Мир – це впевненість у прийдешньому. І якщо цієї впевненості не лишається, зостаються трепетні мрії.

Коли розум повсякчас полонить смуток, вони стають яскравішими. Сповнюють душу примарним теплом та крихтами боязкої надії. Я теж маю такі мрії. Бережу та подумки вертаюся до них завше, щоб вхопити трохи віри й потроху жити далі.

Я часом думаю про Україну майбутнього. Яка вона? Певне, неймовірна. Квітуча та надзвичайно величава. Переможниця. Либонь озброєна до зубів, та це й на краще. Наново відновлені кордони, наче ті вольфрамові велетні: міцні й непохитні. А корупція – знищена до останку. Осяйні усмішки, тліючі сльози вдячності та невмируща шана до захисників і захисниць – ось чого сповнена Україна майбутнього.

І колись те омріяне прийдешнє однаково запанує, я знаю.

Війна скінчиться і день перемоги я зустріну зі сльозами на очах, болем у серці та невимовним щастям у душі. Прийде весна.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Кривий Ріг 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій