Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Андрій Брижашов

«Хочеться простого тихого, мирного життя»

переглядів: 1346

У Попасній я з 2010 року. Відтоді, як отримав травму на виробництві, я не працював за станом здоров’я. Був витік на роботі, там були гази. Ми з напарником полізли усувати. Поліз хлопець, залишився там, я за ним поліз і теж там знепритомнів. Витягало нас МНС, на швидких у реанімацію відвезли. Тепер серце турбує, шлунок, печінка, задишка з’являється.

Хочеться простого тихого, мирного життя

Пенсія за третьою групою — 960 гривень і як регресу — 300 гривень. Цього не вистачає, адже все треба починати з нуля. У цьому будинку не було ні доріжок, нічого не було. Все це завдяки людям, які увійшли в становище. Хто дав, хто дешевше продав.

Важко, морально важко. Буває, люди бачать, що переселенців багато, значить, захочуть їсти – працюватимуть за таку ціну. Бувають і хороші люди. Розуміють, що житло розбите. А інші заздрять: вам все, вам все.

А ми не маємо жодної підтримки. Надії мало, але все ж сподіваємося, що уряд доб’ється стабільності якоїсь. Щоб люди їхали не так, що місяць-два пожили – і знову обстріли почалися, знову в борги влазять, когось шукають, щоб виїхати. Хтось наживається на цьому.

Стабільності хочеться і, звичайно ж, миру. Щоб був мир. Люди вже будуть якось відновлювати самі свої будинки. Аби був мир. Щоб не стріляло й не літало над головою.

Важко це все. Ми кинуті. Діти просять картоплі смаженої, а я не можу, мені не те що соромно, мені прикро йти кудись просити. Чому так? Ми ж не винні.

Хочеться простого тихого, мирного життя

Ми переїхали сюди, тут залізниця поруч, п’ятеро наших діток не могли спати спокійно. Потяги ходять, торохтять, діти схоплювалися. Вони звикли до обстрілу й схоплювалися з ліжок, кричали: «Мамо!» Психологи займаються з дітьми. Хочеться простого тихого, мирного життя.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Попасна 2015 Відео Історії мирних чоловіки 2015 зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення люди з обмеженими можливостями малозабезпечені внутрішньо переміщені особи
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій