Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Антоніна Василівна Мороз

«Десь стукне, а все тіло смикається»

переглядів: 430

Ми живемо удвох з мамою, батько помер в 2014 році. Мамі 86 років. У мене є син, але він живе окремо. Найбільше нам не вистачає тиші. Дуже незатишно себе почуваю під час обстрілів. Це жахливо. Був такий стан, що досі десь стукне, а все тіло смикається.

Коли недалеко від нас почали стріляти, ми з сусідкою виходили дивитися.

Стояли біля порога і думали: «Лягати спати чи ні? Що буде далі?» Це були жахливі моменти. Ми не знали, прокинемося вранці чи ні.

Коли обстріли проходять вдень, ти бачиш, куди летить, але коли вони трапляються вночі, коли палахкотить заграва і стоїть гуркіт, це просто жахливо.

Я людина віруюча, молилася і лягала спати. З Божою допомогою ми все це пережили. Я завжди уповаю тільки на Бога. Але все ж, цей момент, коли ми з сусідкою виходили і дивилися, запам'ятається надовго.

Десь стукне, а все тіло смикається

Зараз ми не можемо вільно пересуватися. У мене в Луганську живуть хороші друзі, я б хотіла до них поїхати, але не можу. Раніше я працювала в місті, там всі мої знайомі і друзі.

Пенсія у мене маленька, у мами теж, тому доводиться весь час економити. Коли ми з мамою отримували гуманітарну допомогу від Фонду Ріната Ахметова, для нас це було дуже помітно.

Найбільше хочеться, щоб не було стрілянини, щоб ми жили мирно і спокійно і спілкувалися між собою без перешкод.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Петропавлівка 2014 2021 Текст Історії мирних пенсіонери психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій