Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Людмила Іванівна Дідан

«Двічі до нас прилітали касетні снаряди»

переглядів: 59

Ми не вірили, що росія може напасти. «Братня держава» – і таке скоїла… Я десять років їздила в Росію на заробітки, була в Москві, Ростові. Там не сильно нас шанували, але про війну не було розмов. 

Я зараз як переселенка живу в Миколаївській області. Ми з сином переїхали з Миколаєва, а дочка там лишилася. Каже, їх щодня бомблять. Ми втекли, бо двічі до нас прилітали касетні снаряди, вже два рази дах перекривали, вікна міняли. Потім стелі попадали. Уже неможливо було лишатися там. Племінника вбили, брат помер – не витримало серце. 

Шокувала жорстокість із боку росіян. Як вони можуть так знущатися над жінками, дітьми? Якщо навіть солдата беруть у полон, то невже потрібно так знущатися з нього?

У сина «Запорожець», і ми ним виїхали. Знайомі нас прихистили. Ми тут ремонт зробили, нам допомогли хазяї житла з матеріалом. Зашпаклювали, бо шпалер не було. Хтось дав килимок, хтось - доріжку.

Дякую Рінату Ахметову і Червоному Хресту за те, що продуктами допомагали. Слава Богу, що діти поруч. Якби могла, я б собою затулила Україну нашу нещасну. Скільки ще смертей потрібно, щоб це зупинилося все?.. 

Я вже на світі пожила. Тільки молюся щоранку та щовечора за дітей, за родину, за Україну, за армію, щоб Бог дав сили вигнати ворога з нашої землі. Яке ви мали право прийти на чужу землю?! Це якби я прийшла до сусіда і сказала: «Забирайся, бо я хочу тут жити!» 

Їх потрібно вибивати з нашої країни, а домовлятися з ними нема про що.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Миколаїв 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій