Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Панкіна

"Дві авіабомби скинули на ту частину будинку, де був відділ із дітками"

переглядів: 33

33-річна жителька Маріуполя Ірина Панкіна (Кубай) загинула 23 березня 2022 року під час авіаудару по будинку, в підвалі якого вона переховувалась. Поряд загинув її син Михаїл та мама.

Дві авіабомби скинули на ту частину будинку, де був відділ із дітками

Ірина народилася в Німеччині. Згодом родина переїхала до Маріуполя. Ірина закінчила Приазовський технічний університет за спеціальністю «соціальна робота». Працювала завідувачкою господарства у школі-інтернаті №37. Разом із чоловіком В'ячеславом виховувала трирічного сина Михаїла.

«Іра була світлою, доброю людиною. Захоплювалася миловарінням. Виготовляла квіти з маршмелоу і шоколадних цукерок, вироби з монет. Чого тільки не вигадувала! Моїх дівчат обожнювала, а вони – її», – розповіла дружина брата Ірини, Тетяна Кубай.

«Ірина ввібрала в себе всю любов батьків. Вона була дуже талановитою! Виготовляла чудові вироби, робила сюрпризи рідним та близьким. Дуже любила чоловіка і довгоочікуваного синочка. Могла знайти вихід із будь-якої ситуації та допомогти», – сказала родичка Галина Герич.

Ірина разом із трирічним сином Михаїлом, чоловіком і свекрухою жила у приватному будинку в Кальміуському районі. 15 березня 2022 року після обстрілів дім згорів, тому родина переселилася до батьків Ірини, на вулицю Металургійну, 19. Напередодні трагедії вони всі були у знайомих у сусідньому будинку.

«Мішутка вже спав, але сильно стріляли, тому Ірина почала збиратися у підвал. Знайома їй сказала, щоб залишалася, адже син спить. Але її немов тягнуло: «Страшно, підемо до підвалу». І всі наші пішли», – розповіла Тетяна Кубай.

«У ніч із 22 на 23 березня вони пішли до підвалу будинку на вулиці Металургійній, 19. Там було два відділи. Один – теплий, другий – холодний. У теплому були сімʼї з дітками, а в холодному – всі інші. 23 березня 2022 року о 05:40 дві авіабомби скинули на ту частину будинку, де був відділ із дітками. Ірина, її син Михаїл та мама Надія загинули. Вижили батько Микола, чоловік і свекруха», – розповіла кума Наталія Устінова.

Ірину Панкіну поховали разом із сином на Старокримському кладовищі. У неї залишилися батько, чоловік, брат і племінниці. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло діти перший день війни Обстріли Маріуполя
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій