Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Андріївна Кривоніс

«Два тижні ми жили без світла, без газу, без тепла, а на вулиці було 15 градусів морозу»

переглядів: 370

«Я спочатку, новину про початок війни сприйняла не дуже сильно, а потім зрозуміла, що це все серйозно», - розповідає Наталія Кривоніс із Полог. Вона думала, що бойові дії в їхньому населеному пункті швидко закінчаться, тому вирішила не виїжджати. Два тижні вони прожили у місті без електрики, газу, тепла, а на вулиці було 15 градусів морозу. Воду доводилося ходити набирати у сусідів у колодязях, та носити її у п'ятилітрових баклажках. Найстрашнішими для пенсіонерки були обстріли. Про них вона знала тільки з розповідей бабусь та дідусів, а зараз довелося випробувати й самої. Ще вона дуже переживала за здоров'я своїх дітей та онуків, тож вони вирішили виїхати до Запоріжжя. Дорога була дуже складною і важко було проїжджати блокпости окупантів. На останньому блокпосту вони потрапили під обстріл, але на щастя ніхто не постраждав, і благополучно проїхали на українську територію.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Пологи 2022 Аудіо Історії мирних жінки переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення вода житло внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій