Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія Сергіївна Дністрян

«Дуже було важко виїхати, але у нас маленька дитина»

переглядів: 133

Юлії разом з малою дитиною довелось пережити обстріли в Маріупольському підвалі. Щоб розвести дитині суміш, воду гріли на свічках

Ми з Маріуполя. Я викладаю англійську мову, а чоловік служить в  поліції. 

З першого дня ми з маленькою дитиною ховались у підвалі. У мене були суміші й памперси. Ми гріли воду на свічках і я готувала дитині їжу. У нас були в підвалі деякі запаси: ми доїдали всі варення, бо не було можливості готувати їжу вдома. Тоді були дуже жорсткі обстріли, і ми не мали змоги виходити з підвалу.

Найважче було бачити, як хтось пішов по воду і не повернувся. Інколи ми не дочікувались хлопців-сусідів, які ходили за водою до приватних будинків, де були колодязі. 

Не було зелених коридорів, і не можна було поїхати, це було прикро. Одного дня двері в підвал розпахнулися, прийшов мій чоловік і сказав, що будемо пробувати їхати. В нашому будинку тоді вже розбили дах. Садочок в нашому дворі також розбомбили. 

Ми поїхали на свій страх і ризик. Бог нас захистив: ми всі блокпости проїхали. Дорогою бачили кучу машин, людей, повалені дерева - все це потрібно було об’їжджати. Дуже було важко виїхати, але у нас маленька дитина, і нам потрібно було вибиратися.

Чоловік нас вивіз і повернувся до Маріуполя. А ми так і залишилися в іншому місті. У нас нічого не вціліло, нічого не залишилося. Але у нас є мрія потрапити в Маріуполь і продовжувати там жити. Ми віримо, що повернемося і все відбудуємо.

Я до цих пір п’ю заспокійливе. Ми віримо нашим Збройним Силам, нашій армії, мій чоловік також на нульових позиціях стоїть на захисті. Ми їм віримо.

Я вірю, що Перемога буде вже влітку. Я в це вірю і маю надію, що влітку ми поїдемо в Маріуполь. Головне – щоб всі залишилися живими.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода харчування дітей житло непродовольчі товари діти перший день війни Обстріли Маріуполя їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій