Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Альона Одайська

"Дружину і сина Роман впізнав по залишках одягу"

переглядів: 86

Альоні Одайській було 28 років. Вона загинула 28 квітня 2023 в Умані на Черкащині. Вночі російська армія випустила ракету по житловій багатоповерхівці на вулиці Комарова, 25. Поряд з Альоною там загинув її півторарічний син Іван. Цей російський обстріл відібрав життя 23 людей.

Дружину і сина Роман впізнав по залишках одягу

Альона народилася у Паланській громаді на Черкащині. У шкільні роки захоплювалася спортом, займалася танцями. Вищу освіту здобувала в Уманському кооперативному коледжі на факультеті готельно-ресторанного бізнесу. Працювала продавчинею у магазині біля дому, також їздила на заробітки в країни Європи.

Близькі пригадують Альону доброю, чуйною. Вона не цуралася важкої праці, допомагала батькам із домашнім господарством.

У багатоповерхівці на вулиці Комарова, 25 Альона жила із чоловіком Романом та сином Іванком. Квартира сім’ї була на четвертому поверсі.

Романа тієї трагічної ночі не було вдома: чоловік працює на зерновозі та вирушив у рейс до Миколаєва. Коли повернувся, від його квартири залишились хіба руїни. Дружину і сина Роман впізнав по залишках одягу.

Альону з Іванком поховали в її рідному селі Городецьке – поряд із могилою батька, який помер у січні 2021 року. Окрім чоловіка, в неї залишилися мама, старша сестра і тітка.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Умань 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій