Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віталій Богданович Живко

«Донька залишилася одна з маленькою дитиною»

переглядів: 137

Я з Маріуполя. Маю дружину, сина та доньку, вони зараз в Словаччині. Я в Україні. Ми виїхали з Маріуполя 21 березня, коли почалося бомбардування.

У перший день війни ми з дружиною поїхали до доньки, бо вона залишилася одна з маленькою дитиною. Її чоловік пішов боронити Україну. Ми його не бачили з 24 лютого. Зараз він в полоні.

Шокувало те, що російські військові знищили місто, вбили багато цивільних. 

Поки крамниці працювали, ми запаслися продуктами. По питну воду я ходив до криниці, а в якості технічної використовували ту, що стікала з дахів, коли танув сніг. Не було газу й електроенергії. Я змайстрував буржуйку, на ній ми готували їсти та грілися біля неї. 

Я стійкий чоловік. Впоратися зі стресом мені допомагало почуття відповідальності за свою сім’ю, а також підтримувала дружина. Вона психолог.

Ми переможемо й повернемо свої території. По-іншому бути не може. У нас буде мирне та щасливе майбутнє.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа полон
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій