Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лідія Олександрівна Шандиба

«Донька ледь добігла до підвалу, вона бачила, як летіла бомба»

переглядів: 81

Мені 75 років. Я вдова. Маю двох доньок. Живу в місті Охтирка. У перший день війни я була у внучки. Вона також мешкає в Охтирці. Ми бачили, як росіяни розбомбили склад будівельних матеріалів і чотири приватних будинки. Неподалік від залізниці впала бомба. Ми з онучкою були в підвалі. А донька ледь добігла до нього. Вона бачила, як летіла бомба. Був потужний вибух – все затремтіло. Нам стало страшно. Ми перейшли на іншу вулицю. 

З сьомого на восьме березня над нашим будинком кружляв літак. Згодом він полетів до залізничного вокзалу і скинув на нього бомби. Також ми чули, як бомбили водоканал, військову частину й універмаг. 

Я мала квартиру в будинку, розташованому поряд із залізничною станцією. Зараз будинок не придатний для життя. Коли бомбили вокзал, у нього влучила бомба. 

Я важко переживала все, що відбувалося. Постійно пила заспокійливе. Хочеться, щоб швидше настав мир. Щоб онуки й правнуки жили щасливо і раділи життю.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Охтирка 2022 Текст Історії мирних жінки пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода здоров'я житло непродовольчі товари літні люди (60+) перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій