Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Роман

"Будинку немає, підвалу нема, де були батьки… Почав відкопувати, знову обстріл…"

переглядів: 859

Для Романа, як і для багатьох його земляків, війна почалась ще у 2014 році. Він жив та працював у Маріуполі. Старший майстер з обслуговування високовольтних мереж одного з підприємств ДТЕК Енерго усі ці роки виїздив на небезпечні об’єкти. Аби відновити живлення, доводилося працювати і під обстрілами, і на замінованих ділянках.

У лютому 2022 року Роман та його колеги до останнього намагалися лагодити мережі у Маріуполі. Але щойно відремонтовані об’єкти знов обстрілювали. На початку березня стало зрозуміло, що усі зусилля даремні. Треба було рятувати сім’ю. У Романа дві донечки – 6 та 13 років.

1 березня після обстрілу вилетіли всі вікна в квартирі. Тоді Роман з сім’єю перейшов до тещі у приватний будинок з хорошим підвалом. У ніч з 7-го на 8 березня половина будинку була зруйнована. Роман із сім'єю переїхав до сестри. Тесть, теща, мама і бабуся вирішили залишитися. За кілька днів від прямих прильотів будинок був повністю зруйнований. Рідні Романа опинилися під завалами та дивом вижили.

16 березня Роману з сім’єю вдалося виїхати спочатку до Мангуша, потім на Запоріжжя, далі у село на Черкащині. Згодом Роман повернувся до професії. Тепер відновлює електромережі на Київщині. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Відео Історії мирних чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло робота Обстріли Маріуполя
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій