Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій

"До війни у мене було дуже багато іграшок, але вони всі згоріли"

переглядів: 89

Привіт, Святий Миколаю. Мене звати Матвій і мені 4 роки, але зовсім скоро, в лютому вже буде 5 років. Народився я в с. Новоселівка Чернігівського району. Моє село дуже постраждало від війни, наш будинок згорів. Тому зараз я разом з мамою і бабусею проживаю в м. Чернігів. Я добре знаю це місто, тому що моє село знаходиться поруч і я часто тут бував, садочок мій також тут знаходиться.

Садочок дуже довго не працював, адже там облаштовували укриття. Але ось він вже починає працювати, і я дуже цьому радію. Мені дуже подобається ходити до садочку, грати з дітками і навчатися.

Моя сім'я допомагає мені бути сильним і хоробрим, ми дуже піклуємося один про одного. А ще допомагає триматися гордість за наших героїв, які захищають нашу країну.

До війни у мене було дуже багато іграшок, але вони всі згоріли. Мені дуже не вистачає їх. А ще не вистачає того, як було раніше. Коли ми всі разом жили в нашому будинку.

Я дуже мрію про новий будинок в нашому селі, щоб ми могли там жити всі разом, і щоб у нас було руде кошеня. І багато іграшок. І щоб ми перемогли, і всі наші воїни повернулися до своїх рідних.

Дякую, Святий Миколаю, що ти не забуваєш про діток в цей особливо складний час.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новоселівка 2022 Текст Історії мирних діти переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення житло діти внутрішньо переміщені особи Лист Святому Миколаю
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій