Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Єлизавета Британ

"До сих пір не можу повірити в те, що відбулося"

переглядів: 109

Британ Єлизавета, 15 років, учениця 10-Б класу Петропавлівського ліцею №1

Вчитель, що надихнув на написання есе: Стародинова Оксана Вікторівна

Конкурс есе "Війна в долі моєї родини"

Двадцять четвертого лютого дві тисячі двадцять другого рову відбулося вторгнення Росії в Україну. Ця дата кривавим слідом навіки закарбується в історії. Неочікувана страшна подія стала переломним моментом для більшості громадян України. Розуміння того, що в твоїй країні почалася війна, не приходить навіть зараз. Те, що відбулося, складно усвідомити, до цього не можливо звикнути, тим більше - прийняти.

Відчуття були жахливими, коли ти прокинувся, начебто, звичайнісінького ранку, збирався до школи і тобі говорять те, що ти ніколи не думав почути. Для мене, цей день, став переломним моментом, який розділив моє життя на до і після.. Прокидатись в гарному настрої, стало неможливим, страх за те, що буде далі, поглинув мене.

Життя родини також стало інакшим, було складно знайти тему для розмов, кожен думав про своє, поринувши в себе, не зважаючи на людей, які кожного дня перебували поруч з тобою.

До сих пір не можу повірити в те, що відбулося. Я хочу, щоб у нашому сучасному житті не було місця війнам. Вони не потрібні, кожна країна повинна забути про такий шлях досягнення мети. Хіба ж люди повинні помирати, залишати свої домівки, щоб зберегти життя. Чому невинні діти повинні сидіти в підвалах, ховатись від небезпеки, яка загрожує їм, на їхній землі?

Життя в стані спокою, гармонії, відсутність ворожнечі, ось, що я називаю миром. Цього повинна прагнути кожна країна, а люди, відчувати себе захищеними, незалежно від того, в якому місці проживають та ким являються.

Війна – це те, на що не потрібно витрачати час. Люди мають право на щасливе життя та майбутнє, не боячись за себе та рідних. А якщо є президенти країн, які ще цього не усвідомили, продовжують свої жахливі війни, то вони повинні отримати покарання від світу за тих, хто постраждав, за життя, які вже не можна повернути.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Петропавлівка 2022 Текст Історії мирних молодь безпека та життєзабезпечення діти перший день війни 2022 Конкурс есе 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій