Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лілія Володимирівна Дрогало

"До нас на подвір'я прилетіла ракета, і наш будинок постраждав"

переглядів: 49

Я живу разом з чоловіком. Син в армії. Маму ми забрали з Бахмута. 

24 лютого почали стріляти. Так ми дізнались про початок війни. У всіх була робота, тепер чоловік безробітний, я одна працюю. 

Наш дім розбили 5 травня. На подвір'я прилетіла ракета, і наш будинок постраждав. Тепер ми переїхали до селища. Тут добрі люди надали нам житло. 

Хочу сказати, що місцева влада не дуже хоче проявляти турботу про людей, у яких постраждало житло. Коли у нас було влучання, до нас на подвір'я хто тільки не приїжджав: преса із різних країн, місцеві чиновники, а потім, коли вони поїхали, виявилось, що ніхто нікому не потрібен. Ось це найбільше вражає. Ми отримуємо гуманітарну допомогу. Розуміємо, що ми не одні постраждали в місті, але хотілося б щоб місцева влада проявляла турботу про містян і допомагала.

Зустрічали людей, які підтримували просто так, не за гроші. Чужі люди, які нас не знали. Люди допомагали, тому що вони - люди. 

Тепер повертається дуже багато людей до Краматорська через те, що житло дороге, люди витратили гроші, які у них були. У більшості немає коштів на проживання на орендованих квартирах.

Думаю, що війна може затягнутися дуже надовго. Найжахливіше, що гине молодь, яка має розбудовувати Україну. 

Хочеться бачити нашу Україну квітучою, хорошою. Щоб хлопці, які воюють, повернулися додому живими і цілими. Хочеться, щоб усе було в Україні добре.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Краматорськ 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло літні люди (60+) перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій