Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валентина

«На початку війни все летіло над моїм дахом»

переглядів: 59

Немає нічого страшнішого, ніж війна.

Моя дочка зателефонувала 24 лютого і повідомила про початок війни. 31 березня ми відправили онучку в Німеччину, а за дочку я хвилююсь щосекунди. Вона - військовозобов'язана.

Найжахливішим було те, що нас бомблять. Що у будь-який момент я чи будь-хто інший можемо залишитися без житла, станемо безхатьками. Люди гинуть, житло руйнують. Це - найстрашніше. А все інше можна пережити.

Ліки від тиску мені передавали знайомі з Дніпра. Вода то є, то немає, світло теж вимикають. Газу тривалий час не було, тепер дали. Але це - тимчасові труднощі і не проблема.

Тепер я вибухи тільки чую, а на початку війни все летіло над моїм дахом. Від цих вогняних шарів місто світилося, як вдень.

Дочка сказала, що війна буде надовго. Навіть якщо не буде сильних обстрілів, це буде млявий військовий конфлікт, який триватиме, доки не зміниться керівництво в росії.

Мої родичі, які живуть у росії, відвернулись, навіть рідний брат не зателефонував. Тільки двоюрідна сестра подзвонила, запросила до себе. Вони там вважають, що це ми винні. Бог їм суддя.

Чекаємо на завершення війни. Все інше можна вирішити. Мрію тільки про мир, інших мрій немає. Мій батько говорив: «Аби не було війни, все інше можна пережити». Ніби відчував, що його дітей і онуків торкнеться це страшне слово «війна».

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Краматорськ 2022 Текст Історії мирних жінки пенсіонери переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода непродовольчі товари літні люди (60+) перший день війни розлука з близькими Біженці
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій