Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оксана Шевчук

"Для учнів, які перебувають за кордоном, організоване дистанційне навчання"

переглядів: 132

Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання.

Оксана ШЕВЧУК

Директор Лишнянської гімназії Бишівської сільської ради Фастівського району Київської області.

Для учнів, які перебувають за кордоном, організоване дистанційне навчання

«Вже третій рік освітяни знаходять нові ефективні можливості для надання якісної освіту в нестандартних умовах. І якщо під час карантину через COVID-19 основним викликом було обмеження спілкування, то наразі в умовах війни, коли освітній процес переривається через сигнали повітряної тривоги, перебої з електрикою та відсутність Інтернету, постало нове важливе завдання – зробити освітній процес безпечним для учнів та педагогічних працівників, не втративши при цьому якість навчання.

У Лишнянській гімназії вдало організоване змішане навчання. Для учнів, які перебувають за кордоном, організоване дистанційне навчання, що здійснюється за індивідуальними освітніми траєкторіями.

Адміністрація закладу разом з педагогічним колективом побудували ефективну систему роботи щодо надання освітніх послуг: онлайн-уроки проводимо за допомогою програми для організації відео конференцій Zoom, створено класні чати у за стосунку Viber, де відбувається зворотній зв’язок між вчителями та учнями. Педагоги створюють навчальні відео уроки, які розміщують на власних каналах відеохостингу YouTube і використовують під час асинхронного навчання. Працюємо з електронним журналом на платформі Всеосвіта.

Вчителі постійно вдосконалюють свою майстерність. Проводимо майстер-класи, на яких педагоги навчаються створювати веб-квести, інтерактивні аркуші, тести на освітніх платформах та за допомогою Google Форм.

Проте ми розуміємо, що найкращим є живе спілкування «вчитель-учень». Саме тому працівники гімназії разом з громадою села докладають максимальних зусиль, щоб учні могли відвідувати заняття очно, отримувати якісну освіту і при цьому перебували в безпечних умовах».

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київська область 2022 Текст Історії мирних жінки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта здоров'я діти перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій