Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Гуменюк

"Здавалося, все зупинилось наприкінці зими"

переглядів: 230

Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання.

Тетяна Гуменюк 

Посада завідувач Ревнівського закладу дошкільної освіти "Барвінок" Гірської громади Бориспільського району Київської області.

«Здавалося, все зупинилось наприкінці зими. Ми могли зловити себе на відчутті: «Не розумію, що я роблю й куди йду...», але вже звична, системна спільна робота з дітьми та тісний зв'язок із батьками допомагали долати виклики, що постали перед педагогічним колективом, і працювати як один живий організм із нагадуванням, що життя продовжується, і необхідно докласти усіх можливих зусиль задля добробуту найціннішого, що ми маємо – наших дітей.

Дистанційна форма навчання стала певною мірою традиційною, адже під час карантину вона була основною. Команда професійних, креативних, творчих, стійких до стресів педагогів не опускали рук, працювали для вихованців у будь-якій точці світу.

З урахуванням вікових особливостей дітей вихователі проводять заняття за графіком, залучають батьків, забезпечуючи зворотній зв'язок. Дбають про психологічний стан кожного вихованця.

Попри повітряні тривоги та виклики, психологічну напругу, педагоги прагнуть формувати в кожному своєму вихованцеві особистість, розвивати їх творчі здібності, сприяти набуттю ними соціального досвіду через організацію видів діяльності, які формують відповідні життєві компетентності та якості психологічної зрілості.

Нашим завданням я вбачаю в умовах сьогодення забезпечення соціальної адаптації та формування готовності маленьких, але вже дорослих дошкільників до будь-яких умов життя. Мій колектив, як потужний локомотив, невпинно вдосконалює власні компетентності через прагнення покращувати свої знання, навички та вміння. Вчимося самі та щедро ділимося досвідом роботи з колегами Київщини та за її межами.

Хочу, щоб кожна дитина дошкільного віку була щасливою, перебувала в безпечних умовах та отримувала якісні освітні послуги попри будь-які кордони. Плануємо майбутнє - початок нового навчального року і сподіваємося, що зможемо забезпечити, виконати усі вимоги та завдання, аби восени бути поруч зі своїми дітьми у форматі офлайн, бо усе прекрасне ще попереду. Разом переможемо!»

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київська область 2022 Текст Історії мирних жінки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта робота діти перший день війни 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій