Увечері 5 серпня 2023 року російські військові вдарили керованою авіабомбою по центру переливання крові в Куп'янській громаді на Харківщині. Спалахнула пожежа. На місці загинули двоє людей, зокрема – 28-річний хірург Владислав Титаренко.

Для мене велика честь бути знайомим із тобою

«Пішов з життя молодий, розумний, кмітливий, справжній фахівець, який обрав хірургію за покликом серця і нікому не відмовляв у допомозі. Владислав загинув при бомбардуванні Куп’янського пункту переливання крові, виконуючи свій професійний обов’язок і рятуючи життя нашим військовим», – повідомили у Харківському національному медичному університеті, де Владислав здобув медичну освіту.

Владислав Титаренко родом із Харкова. Закінчив місцеву гімназію №172, а згодом, у 2018 році, – Харківський національний медичний університет. Отримав диплом із відзнакою та обрав для себе спеціальність хірурга. Колеги і друзі згадують його світлим, чуйним, усміхненим та щирим.

«Для мене велика честь бути знайомим із тобою. Як один із тих, хто брав участь у твоєму становленні як хірурга, хай і не вирішальною мірою, можу сказати, що ти перевершив усіх своїх вчителів. Не можу повірити в те, що сталося», – написав колега загиблого Роман.

«Мій однокурсник і колега. Знаю його, як дуже розумну, добру, позитивну, сильну духом людину», – сказала знайома Людмила.

«Дуже боляче… Одна школа, одна alma mater, одна професія. Молодий, розумний, кмітливий, справжній. Було дуже приємно працювати разом із тобою, ти був хірургом за покликом серця і нікому не відмовляв у допомозі… Залишся назавжди в наших серцях», – додав товариш Владислава Євген.

Історія з instagram каналу Victims of russia.