Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Уляна Тройчук

"Дівчинка Улянка, якій було лише 8 років"

переглядів: 89

28 квітня 2023 року ракетний удар російської армії по місту Умань вбив восьмирічну Уляну Тройчук. Поряд із дівчинкою загинули тато Роман з дружиною Антоніною та бабуся Валентина. Цей ворожий обстріл житлового будинку відібрав життя 23 людей.

Дівчинка Улянка, якій було лише 8 років

Близькі пригадують Улянку веселою та розумною дівчинкою. У будинку, в який вдарила російська ракета, жив її батько. Донька часто залишилася там, оскільки ходила до школи, що розташована поряд. Перед трагедією дівчинка вкотре ночувала там. Родичі планували поїхати в село, але не встигли…

«Маленька красуня, розумничка, чуйна та весела дівчинка Улянка, якій було лише 8 років. Мама, тітка та бабуся працюють медичними працівниками, допомагають та рятують життя… », – розповіла Світлана Франко, подруга родини.

Уляну поховали в селі Аполянка, де живуть її бабуся та дідусь.

У дівчинки залишилися мама, бабуся, дідусь і тітка.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Умань 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій