Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Антон

"Діти військовослужбовців були вже у їх базах: нас не випустили"

переглядів: 89

Своє тринадцятиріччя Антон зустрів у підвалі Маріуполя. Тоді він не знав: чи вони виживуть? Антон, мама та дідусь були на волосині від загибелі. Пам'ятає, як бігли вулицями міста, що палало, під свист куль. Ніколи не забуде, як закривав п'ятирічному братику вуха під час авіаобстрілу. Як російські літаки рівняли будинки із землею.

Батько Антона – нацгвардієць. У перший день він став на захист Маріуполя, а у квітні 2022 року загинув. В окупації опинилася вся родина. Виїхати тоді не могли: у базі вже були дані, що Антон – син військовослужбовця. В Україну повернулися лише у грудні 2023 року.

Свою історію юнак розповів під час відпочинку на зміні "Блогер Кемп". Її організував Фонд Ріната Ахметова у співпраці з Офісом Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Відео Історії мирних діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло неповні сім'ї діти внутрішньо переміщені особи Обстріли Маріуполя окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій