Шестирічна Мирослава Кузнєцова загинула 8 березня 2022 року в селищі Донець Харківської області. Тоді ввечері російські військові завдали кілька авіаударів по селищу. 500-кілограмова бомба влучила у двоповерховий котедж на вулиці Діденка, 2. Там у ванній кімнаті дівчинка ховалася від обстрілів.

Дім зруйнувало. Міра та її прабабуся загинули

«Першу бомбу скинули перед селищем. Сім'я Міри почула потужний вибух. Вони побігли у ванну кімнату. В одній стороні приміщення були мама із тримісячною дитиною та чоловіком, а в іншій – Мирослава з прабабусею. А потім у їхній будинок влучила авіабомба ФАБ-500… Дім зруйнувало. Міра та її прабабуся загинули, важко поранило прадідуся, який перебував у кімнаті навпроти», – розповіла вчителька Мирослави, Валентина.

Мирослава Кузнєцова народилася у селищі Донець на Харківщині. Навчалася у Шебелинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Мала здібності до природничих предметів. У родині дівчинки за кілька місяців до повномасштабної війни народилася сестра Єва, появі якої вона дуже раділа.

«Мирослава була активною, позитивною, розумною, креативною. Мала багато друзів. Під час уроку з нагоди Дня єднання, 16 лютого 2022 року, ми розмовляли про війну. Діти активно обговорювали тему. І тут Мирослава каже: «А війни не буде, у мене день народження в серпні, я вас усіх чекаю і вас запрошую, Валентино Володимирівно», – пригадала вчителька.

Домовини Мирослави та її прабабусі стояли у церкві кілька днів. Загиблих не могли поховати через постійні обстріли. Похорон відбувся 12 березня 2022.

У Мирослави Кузнєцової залишилися батьки, сестра, прадідусь.

Родина дівчинки, яка переживає горе втрати, нині має ще й проблеми із житлом. Змушені винаймати помешкання, переселятися з квартири у квартиру. Через помилки в документах, отримати сертифікат на житло їм не вдається.

Історія з instagram каналу Victims of russia.