Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віра Ігорівна Цхош

"Дім руйнувався, по нас стріляли"

переглядів: 176

У мене є син і мама моя. Я їхала на роботу, працювала на Лівому березі. Якраз їхала біля Азовсталі. Зателефонувала мама і сказала: "Розпочалася війна! Повертайся додому". Вона на той час була в Києві у внучки. Зараз вона в Мукачево. 

Дуже складно було з водою. Між бомбардуваннями ми ходили до джерела, щоб набрати води хоча б для пиття.

Сиділи в підвалі. Дім руйнувався, по нас стріляли.

У нас дім був дружний. У кого які запаси були, всім ділились. А потім, коли сильні бої були, ми тільки воду пили. Була можливість, вибігали нагріти чайник, щоб хоч попити гарячого чаю. Заощаджували на всьому. Намагалися нагодувати діток і літніх людей, у нас їх дуже багато було. У нас іще добре було. В інших людей навіть води не було. 

Коли почали роздавати російську гуманітарку, ми знайшли перевізників. Нас перевезли в Бердянськ. А з Бердянська нам допомогли з церкви. Син мій на машині дивом виїхав у березні. Це була остання можливість, коли люди могли виїхати в Україну. А я до сина приєдналася. Мені віруючі допомагали і одягом, і перевезенням з Бердянська до Запоріжжя. А з Запоріжжя я вже на Кропивницький виїхала до сина. 

Ніхто не очікував, що таке станеться. А найгірше, що ми залишилися без квартири, в чужому місті. Як би там не було, а хочеться жити там, де ти  народилась. 

Я сама собі психолог. Дала собі установку, що все буде добре. Головне, пережити цей складний час.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода здоров'я літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій