Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вадим Ялі

"День за днем когось ховали. Це було просто у дворі біля ялинки"

переглядів: 34

Разом з батьками Вадим мешкав на виїзді з Маріуполя в бік селища Мангуш. Ніхто навіть уявити не міг, що наступ окупантів буде з цієї сторони також. Будинок сім’ї Ялі майже одразу опинився на лінії вогню.

«Атмосфера була дуже гнітюча. Я потрапив під обстріл вже в перші дні вторгнення. Щосили довелося бігти до підвалу. Впродовж тижня зникло все: електрика, вода, зв'язок. Я не знав, що робити далі. 

Окупанти почали стріляти по моєму будинку. Прилетів "град" і я відчув, як будівля здригається. Ми вирішили переїхати в центр міста. Я відчував, що останній раз знаходжусь в своїй квартирі. 

Я бачив як місто поступово руйнується. Я бачив померлих людей на вулиці, вони лежали просто на землі, присипані землею. Дедалі російські бомбардування ставали сильнішими, гинули наші сусіди, нам доводилось день за днем когось ховати», - розповів мешканець Маріуполя Вадим Ялі.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 2024 Відео Історії мирних жінки чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій