Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Любов Штанько

"Декілька днів я ходила й дуже плакала"

переглядів: 86

У травні 2022 року в окупованому Ізюмі Харківської області загинула місцева мешканка Любов Штанько. Вона перебувала в літній кухні, коли почався обстріл касетними боєприпасами. Любов отримала осколкове поранення голови. Їй було 45 років.

Декілька днів я ходила й дуже плакала

Любов Штанько все життя провела в Ізюмі. Працювала вчителькою фізики, математики та астрономії. Учні пригадують її турботливою та дуже уважною.

«Любов Віталіївна була моєю класною керівницею з 5 класу. Це була найкраща вчителька. Дуже розумна жінка. Завжди підтримувала свій клас і всіх дітей. Добродушна. На свята намагалася зробити для нас щось приємне. Возила нас до Харкова. У парки, зоопарки, ТРЦ, кафе – щоби ми могли відпочити від шкільного життя», – розповіла колишня учениця загиблої, Єлизавета.

Єлизавета каже, що Любов Штанько була для неї, наче друга мама.

«У травні директорки школи нам сказала, що її більше немає. Це було важко усвідомити. Наш клас дуже її любив. І як всі дізналися про це, без сліз говорити було неможливо. Декілька днів я ходила й дуже плакала. Не могла повірити, що це сталося з нею. Я її дуже любила. Вона була мені, як друга мама, якій можна все розказати, а вона зробить все, що в її силах, щоб допомогти», – пригадала Єлизавета.

У Любові Штанько залишилися мама, чоловік та двоє синів.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ізюм 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти поранені обстріли безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій