Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олег Григорук

"Дах будинку обвалився. Олег загинув"

переглядів: 58

43-річний Олег Григорук загинув 18 березня 2022 року в Ірпені на Київщині. Він піднявся на горище приватного будинку, де на той час мешкав із батьками, коли почався обстріл.

Дах будинку обвалився. Олег загинув

Олег був родом з Ірпеня. Там зростав, ходив до школи. У 2005 році закінчив Київський національний університет технологій і дизайну, де здобув фах інженера-конструктора.

В Ірпені Олега знали як шевця, там він мав свою майстерню. Також був громадським активістом, боровся з незаконною забудовою.

«Про Олега і дизайнерське взуття, яке він створював, писали у журналах. Він здобув низку нагород в цій справі, зокрема отримав диплом від Міністерства освіти і науки як молодий дизайнер. Переможець та призер конкурсів модельєрів. Сам моделював, створював… І це таке взуття, зносу якому не було. Навіть колеги радили йти до нього, бо, якщо він не зробить, то більше ніхто не зробить. Також він боровся за правду, не міг терпіти несправедливість», – пригадує сестра Олега, Лариса Григорук.

«Пригадую, коли приходила до нього у майстерню, він міг пригостити смаколиками, часто розпитував, як справи, розповідав про своє. Олег любив свою роботу, а ще більше – любив життя. Він дуже переживав про чиїсь негаразди. Знав, як може підтримати іншу людину. Любив жартувати, сміятися… Ніколи не здавався, боровся з несправедливістю», – розповіла знайома Олега, Галина Андріїшин.

Із початком повномасштабного російського вторгнення Олег не виїхав з Ірпіня. Колишній дружині й сину допоміг вибратися, а сам залишився із батьками. Почав волонтерити – допомагав місцевим із харчами і ліками.

Олег із рідними мешкав у девʼятиповерхівці у центрі міста. Через холод і відсутність світла й води вони переїхали до приватного будинку своєї сестри, Лариси. Там був і погріб, і можна було приготувати їжу біля дому.

18 березня 2022 року Олег піднявся на горище будинку, коли почався мінометний обстріл. Влучило прямісінько в горище. Дах будинку обвалився. Олег загинув. Батьки, які були внизу, вижили.

Спершу мама і тато прикопали тіло сина на подвірʼї, а потім, коли ЗСУ звільнили Київщину від окупантів, перепоховали на кладовищі.

В Олега Григорука залишилися батьки, син, сестра з родиною і племінники.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ірпінь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари літні люди (60+) перший день війни їжа Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій