Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Красуліна

"Ці погляди людей я ніколи не забуду"

переглядів: 155

Красуліна Світлана, 17 років, Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж, 22ПО(а)

Вчитель, що надихнув на написання єсе: Леонова Ольга Анатоліївна

Конкурс єсе "Війна в долі моєї родини"

Будучи маленькою, я і мої друзі, часто грали на вулиці у ‘’війнушки‘’ – це була весела командна гра, де ми багато бігаємо, стрибаємо, досліджуємо різні локації по карті…

Які ми далекі були від реальності, ніхто б і не подумав тоді, що весела гра стане нашим теперішнім жахіттям. Що слово війна, прийде до кожної хати, несучи за собою біль, горе, сльози , крики допомоги, смерть та трагедію нашого народу.

Була п’ята година ранку, як в мою кімнату зайшла мама, вигляд в неї був розгублений та наляканий. Вона обійняла мене та сказала, що любить і тремтячим голосом промовила: ‘’Донечко, війна!’’. Я з просоння, не зрозуміла, та коли мама сказала вдягатись та брати лише необхідне – збагнула весь жах, який відбувається, я почула вибухи, які відлунням відкликалися в кожній клітинці мого тіла.

Зі сльозами на очах. З речами , ми зустрілись з рідними та поїхали до бабусі з дідусем, які недалеко живуть від нашого міста. Дивлячись у вікно машини, я бачила багато людей, які з речами, валізами під звуки вибухів та повної темряви бігли кудись. А очі!... Ці погляди людей я ніколи не забуду – страх, невідомість, паніка і неусвідомленість цієї масштабної катастрофи.

Моя сім’я, моя родина - ми щирі українці і патріоти нашої держави. Для нас, Україна – це вільна, сильна, незалежна, демократична країна, якій притаманні такі якості як: толерантність, доброзичливість, гостинність, порядність і безмежна любов. Те, що відбулося двадцять четвертого лютого змінило нас всіх… Ми стали ще більше сильними і духом і фізично, ми об’єдналися і стали одним цілим, ми, як ніколи відчули потребу нашої країни в кожному з нас.

Мені дуже боляче від того, що хтось собі надумав, просто забрати нашу землю, нашу волю, нашу свідомість, руйнуючи все: і домівки і життя… Я б запитала їх ‘’Чи вартує це сліз матері, біль бабусь чи плач дітей, які ніколи не побачать свого татка?!’’ Це трагедія, яка прийшла до кожного з нас.

Моя родина, як могли, допомагали нашим воїнам ЗСУ та хлопцям з тер оборони: ми відвозили на пости і теплі одіяла, і одяг, також овочі і консервацію. Нам не потрібна була від них подяка, ми хотіли лише одного, щоб вони залишились живими і боронили нашу землю. Так, це чиїсь сини, брати, чоловіки, внуки – ці хлопці ціною свого життя стояли і стоять на варті та дають відсіч ворогу.

Моє сьогодення в моїх думках... мені шістнадцять, я весело проводжу час, навчаюся стаціонарно в коледжі, гуляю осіннім парком, вдихаючи аромат сухого листя, та примружуюсь від промінчика сонця, який хоче погратись зі мною, ми з подругою жваво обговорюємо плани на завтра, та на свята…

Та на превеликий жаль, не тільки ми – молодь, а й всі стикнулися з московитським звірством, з його жорстокістю та безглуздям, з його жагою до насильства та маячнею нав’язати свій режим, свої думки , свою поведінку життя нам – вільному народу! Ми з давніх-давен боремося за незалежність, ми боремося з москалями ще з шевченківських часів, в нас дух козацтва, в нас велика сила нашої неньки України.

Наше теперішнє життя набагато відрізняється від життя молоді ще рік-два назад… та ви знаєте, ми не жалкуємо , ми стали сильні і об’єднані, і ми свято віримо в нашу перемогу, бо з нами правда, з нами всі Європейські країни, які щоденно нас підтримують, з нами український дух кожного на Землі і нехай тремтять наші вороги та біжать з нашої землі і своїм дітям розповідають про незламність українського народу та нескореність нашу.

Слава Україні! Героям слава!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київська область 2022 Текст Історії мирних діти психологічні травми безпека та життєзабезпечення діти перший день війни 2022 Конкурс есе 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій