34-річний Андрій Андрешков загинув 1 березня 2022 року в селі Горенка Гостомельської громади на Київщині. Його тіло із численними побоями знайшли біля озера Блакитне, що неподалік Гостомеля. У висновку судмедексперти зазначили, що Андрій загинув від «ушкоджень внаслідок воєнних дій».

Через 15 хвилин сусід повернувся. А Андрій – вже ні

Андрій був родом із Херсона. Останні чотири роки жив у селі Горенка. Був реквізитором у кіновиробництві. Останні фільми, над якими працював, – «Мати Апостолів», «Снайпер. Білий ворон», «Кава з Кардамоном». Також Андрій знявся у кількох епізодах фільмів та серіалів.

«Я добре пам'ятаю наше знайомство – знімальна група приїхала на територію заповідника, де я працювала в кав'ярні. Андрій зайшов випити кави і закохався з першого погляду. Згодом ми одружилися. Наші мрії були однакові. Добудувати дім для сина, подорожувати, мріяв про доньку…», – розповідає дружина Юлія Ковальова.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Андрій планував записатися в тероборону. 1 березня він та сусід пішли в бік озера Блакитне, аби оглянути територію. Через 15 хвилин сусід повернувся. А Андрій – вже ні. Того дня Юля з маленьким сином виїхала з Горенки до Києва, адже селом ширились чутки, що його штурмуватимуть. Ввечері 1 березня їй зателефонували з тероборони і повідомили, що знайшли тіло чоловіка, в синцях та побоях. «По фото я впізнала Андрія», – розповіла Юлія.

«Чоловік нас із сином так сильно любив, що готовий був померти за нас. Він так і сказав моїй тітці на четвертий день війни, коли ми ховалися з сином у підвалі, а він стояв на вулиці й дивився куди летять літаки і скидають бомби. Але ніхто не очікував, що ці слова будуть пророчими…», – сказала Юлія Ковальова.

Рідні та знайомі пригадують загиблого хорошою та впевненою в собі людиною.

«Андрій завжди допомагав та давав мудрі поради. Був мені був як брат. Не зважаючи на обставини, знаходив час підтримати та допомогти. Він був дуже цілеспрямованим. Бачив ціль і йшов до неї», – розповів колега Євген.

«Я завжди мріяла про старшого брата і саме Андрій став ним для мене. Саме він забрав мене з лікарні після операції, хоч ми з ним ледь були знайомі. Коли я закінчила навчання і стала візажисткою, взяв мене на знімальний майданчик, я гримувала акторів і це був чудовий незабутній день, за який я безмежно йому вдячна!», – розповіла молодша сестра Юлії Ковальової.

З найближчих родичів в Андрія залишилися дружина Юлія, трирічний син та сестра.

Історія з instagram каналу Victims of russia.