Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ніка Шурда

Чемпіонка Ніка Шурда: "Мій батько сильний - він все витримає!.."

переглядів: 487

Ніка Шурда – майстер спорту, багаторазова чемпіонка України, а цього року здобула золото на Чемпіонаті Європи зі стрибків у воду серед юніорів. Ця перемога була вже після тижнів волонтерства у блокадному Маріуполі під обстрілами, після тяжкої втечі з міста та після жахливої новини, що її батько у полоні.

Дмитро Шурда – тренер з боксу та суддя міжнародного класу. Потрапив у полон у Маріуполі в середині березня. Потім з інсультом опинився у донецькій лікарні. В останнє Ніка чула батька 29 квітня у день свого народження. З тих пір Дмитро Шурда, ймовірно, перебуває у СІЗО. 

Ніка вірить, що її батько все витримає та повернеться додому. І найбільше мріє розповісти йому про свою перемогу, адже цю винагороду Ніка присвятила саме татові та Україні.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Відео Історії мирних жінки молодь переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення Обстріли Маріуполя розлука з близькими 2022 полон
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій