Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Євген Олексійович Шалаєв

«Людина до всього звикає, навіть до звуку стрілянини»

переглядів: 462

Євген Шалаєв і до війни не міг знайти роботу в Петропавлівці, їздив вахтами в Ровеньки. А тепер зовсім лишився без заробітку. Незважаючи на те, що звик до звуків стрілянини, у безпеці себе не почуває. Тож обладнав у підвалі притулок.

До війни я жив у Петропавлівці, а працював у Ровеньках охоронцем, тиждень через тиждень. Їздив на роботу звідси. У травні місяці 2014 року, коли ці події розпочалися, я вже не міг виїхати на роботу. Усі стріляють, бацають! Спочатку страшно було, а потім воно якось стало звичним. Людина до будь-якої біди звикає. Якщо постійно бахають, то нічого не поробиш. Тільки рами трясуться в хаті.

Я собі в підвалі влаштував два матраци, лампу на гасі, тушонку. Наш із мамою будинок не постраждав. Але я не відчуваю безпеки, бо біля нас Щастя і довкола постійно бацають. Це ж не факт, що сюди не залетить.

Роботи у мене так і немає, живемо разом із мамою на її копійки. Город рятує. Тому мрію я тільки про одне – щоби стріляти перестали і щоб робота була з гарною зарплатою.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Петрівка 2014 2021 Текст Історії мирних жінки чоловіки 2014 обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій