Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ніна Олексіївна Колесник

«Були такі сильні обстріли, що здавалося, це кінець»

переглядів: 478

До війни жили нормально. Небагато, постійно чогось не вистачало, але під час війни ми дуже постраждали і стало значно важче. До нас прилетіла міна, уламками вибило всі вікна, у квартирі наробила багато лиха.

Нам із дітлахами довелося звідси виїхати. Я їздила туди-сюди. Донька більше року не приїжджала з онукою, а потім їй треба було виходити на роботу, і вона приїхала.

У чотирнадцятому році в сина тільки народилася донька. Їй було лише три тижні, і почалася війна. У нього двоє дітей, старшій тоді було вісім років.

Виїжджали звідси під шквалом вогню й думали, що не виїдемо. Ми самі сиділи в підвалах. Коли про це згадую, у мене піднімається тиск.

Допомоги не було жодної. У перші дні доводилося все робити самотужки. Ми забивали вікна дошками та клейонкою. На вулиці лютий, а в нас жодного цілого вікна не лишилося.

Зараз роботи немає, зі своєї пенсії нічого не можу зробити. Влітку нормально, а взимку дуже важко.

Найстрашнішим був момент, коли ми виїжджали звідси. Були такі сильні обстріли, що здавалося, що це кінець. Люди кидали сумки й бігли невідомо куди. На щастя, обійшлося. Ми тільки виїхали, як зателефонувала кума. Вона залишалася тут, я віддала ключі від квартири, щоб доглядала за нею. Вона сказала, що квартира повністю згоріла. Було влучання в газову трубу, і газ спалахнув.

У нас одна мрія – щоб діти й онуки жили в мирі, як живе вся країна. Хотілося б, щоб вони жили, як ми раніше.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Світлодарськ 2014 2021 Текст Історії мирних жінки діти 2014 переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення діти 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій