Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оксана Гаврилівна

"Був великий шок, коли Олексіївку бомбили з літаків"

переглядів: 47

Я з Харкова, з Олексіївки. Живу з донькою з інвалідністю, лежачою мамою і чоловіком. 

Перший день повномасштабного вторгнення вразив. Коли на тобі дві хворих людини, це не просто. Наважувались ми на переїзд цілих два місяці. Їхати з лежачою людиною дуже важко. Врешті ми евакуювались власними силами. Сусіди допомогли винести маму. Виїхали ми своїм авто. Напередодні були вистріли, ми думали як виїжджати із міста, але, на щастя, обійшлось, доїхали нормально. 

Найбільші труднощі - психологічні. Ми влаштувалися, можемо оплачувати помешкання. З відсутністю світла тільки зараз розпочались найбільші проблеми. 

Був великий шок 6 березня, коли Олексіївку бомбили із літаків, коли снаряди рвались поряд з будинком 24 квітня. Це вплинуло на наше остаточне рішення переїжджати.

Я випадково знайшла квартиру у Полтаві. Тому й наважились на переїзд. Ми тут перебуваємо з квітня. 

Психологічні труднощі у мене давно. У мене вже вісімнадцять років дитина інвалід, а все інше тільки посилює стрес. Доводиться справлятися, бо перекласти немає на кого. 

Хотілося б, щоб майбутнє було стабільним. Я давно вже нічого не планую.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери молодь переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари люди з обмеженими можливостями літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій