Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Галина Сергіївна Мішура

«Багато моїх друзів і знайомих вже у вічному строю»

переглядів: 109

З початком вторгнення Галина забрала маму з Краматорська і разом з нею виїхала до Полтави. Там вона працює, щоб допомогти наблизити перемогу 

Я народилася і навчалася в Краматорську, працювала, а в 2019 році ми з чоловіком виїхали до Харкова. В Краматорську залишилася мама.

24 лютого прокинулися від вибухів. По-перше я згадала, що потрібно їхати забирати маму. 

Ми зателефонували в поліцію і запитали, чи можна виїхати в Донецьку область. Дорогою ми вже бачили пожежі і бойові дії – було страшно. Ми заїхали в Краматорськ – там уже зв’язку не було. 

Ми зв’язалися через інтернет, мама забрала речі першої необхідності, і повернулися в Харків. Там було дуже неспокійно. Потім ми з мамою виїхали у Полтаву.

Я почала на волонтерських засадах допомагати: шити спорядження військовим, а потім це перейшло на платну основу. Тепер я працюю на підприємстві, яке забезпечує військових спорядженням.

Багато моїх друзів і знайомих боронять країну, і багато хто з них вже у вічному строю. Це дуже важко. Важко те, що ми поки що не можемо повернутися в своє рідне місто. Ще у нас є матеріальні труднощі.

Хотілося, щоб скоріше війна закінчилась. Мій чоловік у війську, дуже за нього переживаю. Після перемоги будемо все це відновлювати. Бачу себе залученою до соціальних ініціатив. Звісно, насамперед бачу себе тільки в Україні, і готова максимально відбудовувати Україну.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій