Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна

«Був приліт біля дому: уламками вбило наших котиків»

переглядів: 113

Тетяна розповідає, що змусило її залишити місто, де вона пережила найщасливіші і найтрагічніші миті свого життя. 

Для нас війна почалась ще в 2014 році. Нам важко було жити без електропостачання, без газу, без води. Умов не було ніяких, але якось виживали. На щастя, аптека і магазини не зачинялися. Хоча у нас всього два чи три магазини на все місто.

Мій син мешкав в Авдіївці, зараз ми з ним живемо у Мирнограді. А його сім'я виїхала до Києва, бо біля їхнього дому був приліт. Уламками вбило моїх котиків і сусідського собаку. Після цих подій стало страшно за своє життя.

Ми думали, що все це буде не так стрімко розвиватися. У мене бувають передчуття, наче мене щось з дому не випускає. А потім вийшло так, що мене ніби навпаки, стало щось підштовхувати, що треба вже їхати.

Головне правило життя в прифронтовому місті – коли чуєш, що десь стріляють, знаходишся вдома, а коли тихо стає – то тільки тоді можна кудись йти.

Страшно було. І за життя страшно, і за домівку страшно, бо вже старість, і якщо домівки не буде - як жити?

Тим не менш, я за квартиру плачу, за комунальні. Ну якось з Господнею допомогою виживаємо. У Мирнограді не так дорого, можна хоч зняти квартиру.

Мені хочеться, щоб люди не гинули, шкода всіх! Я молюся за кожного українця. Бо ми не винні, що в таких обставинах знаходимось. Мрію про мир і все. Хочеться повернутися в Авдіївку, в свою домівку, якщо вона ще буде ціла. 

Фонду Ріната Ахметова велике спасибі, допомагає гуманітаркою нам. Дякую дуже!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Авдіївка 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій