Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марія Антонівна Пікуз

"Був день, коли в будинок, де ми ховались, влучила велика бомба з літака"

переглядів: 45

Привіт святий Миколай. Я Маша, з міста Маріуполь. В мене чудова сім'я: татко, мама та маленька сестричка. Ще ми змогли вивезти з палаючого міста мою кицю Сімону. Я в цьому році нарешті змогла піти до школи не онлайн, а в живу. Вчусь в 3Д класі. Мама каже, що я дуже розумна. В мене майже всі оцінки "відмінно".

Війна нас застала в Маріуполі. Ми з родиною ховались у підвалі у татка на роботі 21 день. Було дуже страшно. Я боялась, що умру, та мама мене в маленьку сестричку міцно обіймала. Був день, коли в будинок, де ми ховались, влучила велика бомба з літака. Все здригнулось, попадало, було нічим дихати від пилу. Я дуже плакала і кричала. На Боженька нас спас. Підвал витримав, а зверху все завалилось. Ми вибігали пішки з міста, ми так швидко біжали, що в мене ще 2 дні боліли ножки. Ми бігли, а я не впізнавала місто. Дома були всі чорні, все було повалено. Ми змогли взяти лише документи. Я згадує це все з сумом.

Я дуже мрію Миколай, щоб ця війна закінчилась. Щоб всі дітки повернулись до себе додому. До своїх іграшок, до своїх друзів. Я хочу, щоб всі татусі повернулись живими до своїх діток і дружин. Я б хотіла, щоб ти приніс дитячий столик для малювання для моєї маленької сестричці їй 2 рочки. А якщо не можеш, то нічого. Дякую тобі, що робиш діток трошки щасливішими. Нехай наступне мир, це буде кращий подарунок для мене.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2023 Текст Історії мирних діти переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення діти Обстріли Маріуполя Лист Святому Миколаю
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій