Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марія Зайцева

"Бути українкою — це відчувати себе частиною великого та могутнього народу"

переглядів: 79

Зайцева Марія       

Херсонський Таврійський ліцей Херсонської міської ради    

Вчитель, що надихнув на написання есе - Волошина Юлія Вікторівна

Чому бути українкою — це моя суперсила

Бути українкою — моя найголовніша та найбільша супер сила! Це справжнє багатство мати національну приналежність, бути частиною великого та унікального народу, а головне такого сильного. Війна це вкотре довела. Україна — держава, яка повна краси, історії та справжньої національної гордості! Бути українкою означає мати зв'язок із власним минулим, цінностями та культурою, які формують нашу ідентичність.

Моя перша суперсила — це милозвучна мова. Українська — це мелодійний і унікальний інструмент, який дозволяє мені висловлювати свої думки, почуття та прагнення. Володіти нею — це справжній скарб! Відчувати себе однією із наших предків – подарунок, бо можу зберігати й передавати нашу національну спадщину. Мова є рідною мовою моєї душі, вона з'єднує мене з іншими українцями та додає сили моїй самовиразності.

Історія України — це наша суперсила та справжня зброя, яка підтримує і надихає мене та всіх українців. Наша країна має багату історію і славні військові подвиги, які викликають гордість у кожного. Ми цінуємо великих героїв і провідників, які об'єднували наш народ і боролися за незалежність. Щодня носимо на своїх плечах спадщину тих, хто відстоював права, і маємо відповідальність перед минулими поколіннями.

Краса та могутність української природи – це теж суперсила, яка не залишає мене байдужою. Від Карпат до Криму, Україна є природним раєм з унікальною флорою і фауною. Бути українкою означає мати можливість насолоджуватися неймовірними пейзажами, різними кліматичними зонами і природними заповідниками. Це дарує мені силу зв'язку з довкіллям, відчуття гармонії і підтримки від рідного краю. Рідне місто до війни було дуже гарне, а Херсонська область відома такими місцями: рожеві озера, заповідник «Асканія- Нова», найбільша пустеля в усій Європі! Мій край – це привід для гордості, бо я дуже люблю Херсон.

Українські традиції та звичаї — це ще одна суперсила, яку я надзвичайно ціную. Вони описують наше культурне джерело і передаються від покоління до покоління, надають історичну глибину та підтримку нашій ідентичності. Українські традиції повязують нас із минулим, зміцнюють співчуття та солідарність між українцями.

Бути українкою означає мати сили та мужність боротися зі складнощами та викликами. Ми, як народ, пережили різні етапи випробувань, але завжди підтримували вогненну свічу нашої ідентичності, бо ми дуже сильні. Крім того, маємо потужний національний дух, що надихає бути мужніми, розуміти потреби інших та викликати позитивні зміни.

Бути українкою — моя найбільша і, напевно, найкраща суперсила. Це моя спадщина, яку я носитиму завжди із собою. Бути українкою — це відчувати себе частиною великого та могутнього народу. Моя сила полягає в нашому минулому, красі природи, багатстві національної культури та сильному національному дусі. Крім того, вірю в щасливе і світле майбутнє нашої незалежної Батьківщини. Сьогодні я віддано працюю над тим, щоб підтримати рідну країну та сприяти її розвиткові. Бути українкою — це особлива суперсила, яка надихає і визначає ідентичність. Я люблю Україну та Херсон, тому для мене бути українкою — справжня честь.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Херсон Текст Історії мирних молодь Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій