Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Анатоліївна

«Було дуже важко залишитися без чоловіка, в чужому місті, не маючи жодної знайомої людини поруч, з двома маленькими дітьми»

переглядів: 61

Для моєї родини війна розпочалася ще у 2014 році, коли у моєму місті розпочалися активні бойові дії. Я була змушена залишити своє місто (Авдіївку) зі своїм чоловіком і двома маленькими дітьми (7 років старшій дочці та 1 рік молодшому на той момент). Ми змушені були блукати різними містами нашої країни в пошуках нового будинку. Ми зупинилися в м. Кам'янське (тоді Дніпродзержинськ). Діти пішли до школи, садка. Я так і не змогла знайти собі роботу, тому була домогосподаркою. Через рік, у 2015 році, мій шлюб розпався і я змушена була сама ростити і піднімати своїх дітей. Жила на допомогу дитячих та переселенських, чоловік не давав розлучення, але також не допомагав ніяк і всіляко перешкоджав для подання позову на аліменти. Моя молодша дитина до ладу нічого в цьому житті не бачила з дитячих забав, тому що я не могла собі цього дозволити. Плюс до всього, у нас була психологічна травма від тих "перших прильотів" і у дитини була затримка в мовному розвитку. Я як могла шукала фахівців-логопедів, слава Богу, покращили цей діагноз і дитина розмовляє зрозуміло для всіх.

Найбільше мене вразило - це страх, який охопив мене і мою сім'ю в момент, коли снаряд від "граду" впав у сусідній двір (через 30м від моєї ділянки) і вибухнув. Я ніколи в житті не чула такого гучного вибуху, а також ніколи не чула такий гидкий і жахливий "свист", коли снаряд пролітає поряд. Вся моя сім'я була тоді шокована і була в жаху від того, що відбувається. Було дуже страшно за своїх дітей, бо вони настільки маленькі, що навіть не поясниш їм виразно "що це?", "за що?", "чому?". Також, у моїй, конкретно, ситуації, було дуже важко залишитися без чоловіка, в чужому місті, не маючи жодної знайомої людини поруч, з двома маленькими дітьми. Проблема була із речами. Їх просто не вистачало, тому що брали найнеобхідніше і не планували так довго залишатися в чужому місті. З їжею теж були проблеми.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Авдіївка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта здоров'я непродовольчі товари робота неповні сім'ї сім'ї з двома і більше дітьми внутрішньо переміщені особи їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій