Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Володимирівна Іваннікова

"Була шокована, не могла повірити"

переглядів: 56

Я була дома в м. Авдіївці, вранці збиралася на роботу і прочитала новини, була шокована, не могла повірити в те, що це насправді відбувається по всій Україні. Хоча думали, що почнуться бойові дії в нашому місті, яке знаходиться на лінії розмежування, і де постріли не припинялися.

Труднощі були спочатку, коли терміново потрібно було виїжджати з маленькою дитиною самою без чоловіка. Дуже важко було з сумкою, в якій були речі першої необхідності, вона була надважка. Всі люди в потязі були налякані, ніхто не намагався допомогти, кожен думав про себе, щоб скоріше виїхати в безпечне місце. Потім важко було знайти житло, ставлення деяких людей вражало, наче ми живемо в різних країнах, ніхто не хоче зрозуміти, допомогти. Багато людей піднімало ціни на оренду житла навмисно, наживалися на нашому горі. Хоча ми вимушені були залишити все у своєму місті.

Був брак коштів, але дуже допомогали гуманітарні центри допомог. Зараз ми живемо разом з моїм чоловіком, донечкою та мамаю. Але мій брат залишається в Донецькій області, допомагає з евакуацією людей. Дуже переживаємо за нього постійно. Він майже кожного дня буває у нашому місті, де обстріли не вщухають.

Мені дуже сподобалися центри матері і дитини, які були на залізничних вокзалах у кожному місті. Як діти гралися в них, в дорослі спали на підлозі на матрацах. Організатори пропонували відпочити, кормили, надавали засоби гігієни. Робота є. Працювала і до війни, і зараз юристом. Хоча розтрати збільшилися, треба орендувати квартиру, тому грошей все ж не вистачає.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Авдіївка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло діти внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій