Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Павло Немировський

"Будинок двічі потрапляв під обстріли. Він згорів повністю"

переглядів: 43

Павло Немировський загинув 9 березня 2022 року під час боїв за Маріуполь. У його будинок в Кальміуському районі прилетів російський снаряд. Спалахнула пожежа. Зі слів сусіда, 89-річний чоловік згорів у власному помешканні. Останні роки він був прикутим до ліжка. Той обстріл відібрав життя також його дружини, Галини. Вона померла у лікарні.

Будинок двічі потрапляв під обстріли. Він згорів повністю

«Снаряд потрапив у наш будинок, спричинив пожежу. Українські військові доправили бабусю на БТРі в першу лікарню, яку через кілька днів сили РФ розбомбили артилерією разом із пораненими й медичним персоналом. На провулку точилися бої, будинок двічі потрапляв під обстріли. Він згорів повністю», – розповів онук Немировських, Данило.

За словами онука, бабуся не хотіла покидати свій будинок. Вони з його дідусем не усвідомлювали всієї загрози…

«Я сидів у бомбосховищі, вони – в тому будинку. Потім я дізнався, що якесь російське угруповання заходило з півночі через дім бабусі й дідуся», – розповів Данило.

Павло Немировський народився 23 лютого 1933 року. 25 років працював на заводі Ілліча. Був термістом, а ще – художником. Створення картин було його великим захопленням – Павло Немировський любив писати пейзажі й натюрморти.

«Батько все життя малював, збирав скульптури. Мав велику цінну колекцію. Все загинуло… Але я, його син і троє онуків стали професійними художниками. Продовжили справу батька», – розповів син загиблого, Сергій.

У Павла Немировського залишилися син і троє онуків.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення люди з обмеженими можливостями літні люди (60+) перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій