Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Георгіївна Білоніжко

"Бракувало життєво важливого для мене препарату"

переглядів: 29

Я жила у Торецьку одна. Перший день повномасштабного вторгнення мені запам'ятався гуркотом, жахом і переляком. 

Була нестача медикаментів. У мене - бронхіальна астма, і в якийсь момент мені бракувало життєво важливого для мене препарату. Згодом у Торецьку стали видавати аналоги необхідних ліків. 

Мене дуже шокував перший обстріл. Він був таким сильним, що посипались шибки. А потім був нескінченний страх, коли починалися обстріли. Я і у підвал спускалась, і у квартирі шукала місце, де сховатися. У мене завжди напоготові була тривожна валіза з медикаментами і речами. 

Виїжджала я евакуаційним автобусом. Коли приїхали нас забирати, почався потужний обстріл. Нам сказали залишити сумки і ховатися у під'їздах. Нас довезли до Дніпра, а до Сміли я добиралась пасажирським потягом. 

Приємно вразило ставлення людей у Смілі. Я тут уже близько року. Мені тут допомогли влаштуватися і з житлом, і з роботою. Вдячна лікарям, які мене лікують.

Найближче майбутнє буде складним. Сподіваюсь, що наші діти і внуки побачать світлу Україну, без війни.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Торецьк 2022 2023 Текст Історії мирних жінки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій