Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Людмила Василівна Стадніченко

«Боже, як страшно, коли воно гупає!»

переглядів: 466

Я постійно проживала в Георгіївці, але коли обстрілювали Мар’їнку та Георгіївку, ми жили в місті Кураховому. А тепер повернулися додому. У мене є чоловік, він 1963 року народження, у нього третя група [інвалідності].  У нас троє дітей. Дочка з сім’єю живе в Селідовому, а сини біля нас.

Раніше жили нормально. У нас було своє господарство, тримали корову, свиней, а тепер здоров’я немає. Чоловік на групі, у мене цукровий діабет, я перенесла дві операції.

Як Мар’їнку бомбили, було дуже страшно. Це дуже запам’яталося. У нас тут і хати горіли, і сільськогосподарська техніка. Це було жахливо.

Ми постійно сиділи в підвалі. Позносили туди й воду, й лопати, й ломи, щоб можна було вилізти, якщо засипле, свічки там були. Часом і тепер чуємо вибухи, але надіємося, що до нас не долетить.

Хочеться, щоб все повернулось і було, як раніше. Ми відмовилися від городів, те що виростимо, тепер не можемо ніде продати. Раніше возили в Донецьк, на Трудівське та продавали, були гроші на хліб чи щось інше. А тепер продати немає де, вирощуємо тільки для себе.

Дуже хочу, щоб наша внучка закінчила університет в Харкові (зараз вона студентка) і щоб не було війни. Боже, як страшно, коли воно гупає!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Георгіївка Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій