Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ілля Навальний

"Близько тижня тіло Іллі лежало на місці розстрілу"

переглядів: 25

60-річного Іллю Навального російські окупанти розстріляли 12 березня 2022 року у Бучі на Київщині.

Близько тижня тіло Іллі лежало на місці розстрілу

«Про загибель Іллі я дізналася від сусідів. Під час окупації вони згуртувалися, в основному переховувалися від обстрілів у підвалі на вулиці Яблунській. Того дня вони принесли води, приготували їжу. Ілля хотів викурити цигарку. Щойно вийшов – сусіди почули постріли. Через деякий час його тіло з простреленою головою знайшли біля під'їзду», – розповіла двоюрідна сестра Іллі, Валентина.

Ілля Навальний народився 2 серпня 1961 року у селі Залісся на Київщині. До аварії на Чорнобильській АЕС у 1986-му працював на станції техобслуговування мотористом. Після катастрофи родина евакуювалася із зони небезпеки та оселилася у Бучі. Останній період життя Ілля працював охоронником, зокрема й на території Чорнобильського біосферного заповідника.

«Ілля був дуже чуйним. Завжди дотримував свого слова. Допомагав усім, хто б не попросив: відвезти, щось полагодити. Дуже любив свого сина й онучок», – додала Валентина.

Близько тижня тіло Іллі лежало на місці розстрілу. Потім його забрали працівники кладовища і поховали у братній могилі біля церкви Андрія Первозваного. Після звільнення Київщини на початку квітня 2022 року могилу ексгумували. Іллю Навального опізнали і перепоховали у селі Здвижівка на Київщині.

У загиблого залишилися син, онуки й інші родичі.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Буча 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення вода літні люди (60+) перший день війни їжа Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій