51-річний Андрій Васьків загинув 6 березня 2022 року в Гостомелі. Російські окупанти вбили чоловіка пострілом у голову.

Біля хвіртки побачила дві калюжі крові

Андрій з родиною не встиг виїхати з селища після початку повномасштабної війни. Шостого березня окупанти намагалися встановити свій БТР на першому поверсі будинку його сусіда. Було чутно гучний тріск і скрегіт. Прийомний син Андрія пішов подивитися, що там відбувається, і не повернувся. Андрій вирушив по нього і також не повернувся.

Дружина Людмила так пригадала ті події: «Я одягнула капці, побігла туди. Біля хвіртки побачила дві калюжі крові. Ворожий БТР стояв у дворі. Я їм кажу: хлопці, віддайте хоч тіла, я їх поховаю на городі. Вони мені казали, що тут нікого немає. І ще так дивилися на мене, як на мішень».

Загиблих Андрія та Олексія знайшли після звільнення Гостомеля, їхні тіла були зв’язані проволокою та замотані в плівку. Після кремації чоловіків поховали на кладовищі селища.

Андрій народився та мешкав у Гостомелі. Працював продавцем-консультантом у супермаркеті продовольчо-промислових товарів. Був гарним сім’янином, мав теплі та дуже ніжні стосунки з дружиною Людмилою.

«З Андрієм ми познайомилися, коли моєму синові Олексію було три роки. Але він любив його, як рідного. Згодом, у парі з Андрієм, у нас народилася донька. Чоловік залюбки куховарив, готував смачнющий борщ. Із зятем вони по черзі варили їсти. У них навіть був спір: хто яку страву краще приготує, у кого огірки мариновані смачніші. Андрій дуже любив город, щось консервувати. Любив ремонтувати автомобіль. І взагалі був дуже ласкавий і ніжний».

В Андрія залишилися дружина, дочка та дві онуки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.