Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Георгій Афанасіаді

"Батько хотів купити цукерки. Але тільки-но він вийшов за двері, стався вибух"

переглядів: 103

У Маріуполі від авіаудару загинув батько Георгія, Іван Афанасіаді. Трагедія сталася 13 березня 2022 року біля будинку, где чоловік переховувався разом із дружиною. Тоді одночасно загинуло близько 30 маріупольців. Вижили тільки мати Георгія, Наталія, та її подруга. Тіло батька знайти та ідентифікувати не вдалося. 

"У той день батько піднявся до мами. Сказав, що піде купити цукерки. І щойно він спустився на вулицю, стався вибух. Всі, хто був на подвірʼї та у підвалі, загинули. Це 28-30 маріупольців. Маму та її подругу Жанну привалило стелею. Але плиту стримали більця ліжка. І це врятувало їм життя. Потім вони знайшли тіло третьої подруги Ірини та тіло сина Жанни. Богдану було 14 років. Їх поховали у дворі. На місці будинку була глибока воронка десь 3 метри глибиною", - розповідає житель Маріуполя Георгій.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Відео Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення Біженці
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій